
Subscribe
Don't miss the latest news and updates.
careers
Would you like to join our growing team?
careers@hub.com
careers
Would you like to join our growing team?
careers@hub.com
Don't miss the latest news and updates.
Would you like to join our growing team?
careers@hub.com
Would you like to join our growing team?
careers@hub.com
Type and hit enter
කීර්තිමත් ශ්රී ලාංකික සූපවේදිනියක සහ කතුවරියක වන ටාෂා මරික්කාර්, BBC One හි ජනප්රිය සූපශාස්ත්ර වැඩසටහනක් වන Saturday Kitchen Live වැඩසටහනට සහභාගී වෙමින් මෙරට විචිත්රවත් ආහාර අන්තර්ජාතික ප්රේක්ෂකයන් වෙත ගෙන යෑමට සමත්ව තිබේ.
මෙම ආකර්ෂණීය විශේෂාංගය ටාෂාගේ ගමනේ තවත් සන්ධිස්ථානයක් සනිටුහන් කරයි.
ඇගේ මංගල ඉවුම් පිහුම් පොත වන Jayaflava හරහා ද ඇය ශ්රී ලංකාවේ විවිධාකාර ආහාර ලොවට හඳුන්වා දී ඇත.
හාපර්කොලින්ස් ඉන්දියා විසින් ප්රකාශයට පත් කරන ලද Jayaflava යනු ශ්රී ලාංකික ආහාර, සංස්කෘතිය සහ උරුමය පිළිබඳ කෘතියකි.
වට්ටෝරු එකතුවකට වඩා, මෙම පොත එහි බහු සංස්කෘතික බලපෑම් සහ පරිණාමය වන සම්ප්රදායන් මගින් හැඩගස්වා ඇති දිවයිනේ සූපශාස්ත්ර අනන්යතාව පිළිබඳ ගැඹුරු පෞද්ගලික ගවේෂණයක් ඉදිරිපත් කරයි.
ශ්රී ලංකාවේ උපන් සූපවේදියකු ලෙස ටාෂාගේ අද්විතීය දෘෂ්ටිකෝණය පාඨකයන්ට මෙරට වඩාත්ම ආකර්ෂණීය කෑම වර්ග පිළිබඳ අව්යාජ රසයක් ලබා දීමට සමත්ව ඇත.
Saturday Kitchen Live වැඩසටහනට ටාෂා සහභාගී වීම මගින් ශ්රී ලාංකික රසයන් කෙරෙහි ඇයට ඇති ඇල්ම සහ රටේ පොහොසත් ආහාර සංස්කෘතිය ගෝලීය ප්රේක්ෂකයන් සමඟ බෙදා ගැනීමේ ඇගේ මෙහෙවර පෙන්නුම් කළේය.
“Saturday Kitchen Live වැඩසටහනට ඉදිරිපත් වීමට ලැබීම ගැන මම අතිශයින් සතුටට පත් වුණා,” යැයි ටාෂා පැවසුවාය.
“ශ්රී ලාංකික ආහාර උණුසුම, ඉතිහාසය සහ නිර්භීත රසයන්ගෙන් පිරී තිබෙනවා, එක්සත් රාජධානියේ ඉතා පුළුල් ප්රේක්ෂක පිරිසක් සමඟ එම මැජික් එක බෙදා ගන්නට හැකිවීම මම ප්රිය කළා. ජයෆ්ලාවා කෘතිය ආහාර ගැන පමණක් නෙවෙයි. එය අනන්යතාව, ප්රජාව සහ ආහාර පිසීමේ ප්රීතිය ගැන කියැවෙනවා” යනුවෙන් ටාෂා පැහැදිලි කළාය.
මෙම වැඩසටහන සඳහා ඇය පෙනී සිටියේ ප්රසිද්ධ සූපවේදීන් දෙදෙනෙකු වන ඇන්ඩෲ වොන්ග් සහ ස්ටේසි ඩූලි සමඟය.
බ්ලැක් චිකන් කරි, ලීක්ස් ‘තෙල් දාලා’ සහ යෙලෝ රයිස් කෑම රස බැලූ විට ස්ටේසි ඒවා අගනා බව ප්රකාශ කළ අතර වොන්ග් ඒවා ‘සුපිරි ඇබ්බැහි වීමක්’ ලෙස හැඳින්වීය.
ටාෂා ඇගේ පෙනුම සහ ඇගේ ඉවුම් පිහුම් නිරූපණය අතරතුර හැකිතාක් ශ්රී ලංකාව ප්රදර්ශනය කිරීමට සහ ඒ ගැන කතා කිරීමට කටයුතු කළ අතර ඉදිරිපත් කරන කෑම වර්ග සහ අමුද්රව්ය සඳහා ශ්රී ලාංකික නම් ලබා දීමට ද අවධානය යොමු කළාය.
‘ප්රදර්ශනයේ සත්කාරක මැට් ටෙබට් සමඟ එක්ව ආහාර පිසීම ඇත්තෙන්ම අපූරු අත්දැකීමක්’ යැයි ඇය පැවසුවාය.
පහසුවෙන් සකසා ගත හැකි වට්ටෝරු 80කට අධික සංඛ්යාවක් සමඟින්, ජයෆ්ලාවා ශ්රී ලාංකික ආහාර පිසීම ආරම්භකයන්ගේ සිට පළපුරුදු ගෘහ සූපවේදීන් දක්වා සැමට ප්රවේශ විය හැකි ලෙස රචනා කර තිබේ.
ලන්ඩනයේ කෝඩන් බ්ලූ සහ ලයිත්ස් හි කෙටි පාඨමාලා හරහා තම සූපශාස්ත්ර කුසලතා ඔප් නංවා ගත් ටාෂා, ශ්රී ලාංකික ආහාර සඳහා ඇගේ ගැඹුරු මුල් බැසගත් ආදරය වෘත්තීය පුහුණුව සමඟ මිශ්ර කර ආහාර පිසීමේ පොත නිර්මාණය කළාය.
එහි විශිෂ්ටත්වය අගයමින්, ජයෆ්ලාවාට කලා සහ කෝපි මේස පොත් කාණ්ඩයේ ඉන්දියානු ප්රකාශකයන්ගේ සම්මේලනය විසින් 2024 දී පොත් නිෂ්පාදනයේ විශිෂ්ටත්වය සඳහා සම්මානයක් පිරිනමන ලදී.
මෙම සම්මානය ශ්රී ලාංකික ආහාර සහ සංස්කෘතිය සමරන කැපී පෙනෙන ප්රකාශනයක් ලෙස එහි ස්ථානය තවදුරටත් තහවුරු කළේය.
හාපර්කොලින්ස් හි ගෝලීය 360 වැඩසටහනේ කොටසක් ලෙස, ජයෆ්ලාවා ඉන්දියාවේ සහ ශ්රී ලංකාවේ ප්රමුඛ පෙළේ පොත් සාප්පුවලින් මෙන්ම ගෝලීය වශයෙන් ඇමේසන් හරහා මාර්ගගතව ලබා ගත හැකි විය.
2024 අගභාගයේදී එය එක්සත් රාජධානියේ සහ අමෙරිකා එක්සත් ජනපදයේ පොත් රාක්ක ආක්රමණය කළ අතර, එමඟින් ලොව පුරා සිටින ආහාර ලෝලීන්ට ශ්රී ලාංකික ගෘහස්ථ ආහාර පිසීමේ පොහොසත්කම අත්විඳීමට ඉඩ සැලසිණි
Adding {{itemName}} to cart
Added {{itemName}} to cart