Subscribe
Don't miss the latest news and updates.
careers
Would you like to join our growing team?
careers@hub.com
careers
Would you like to join our growing team?
careers@hub.com
Don't miss the latest news and updates.
Would you like to join our growing team?
careers@hub.com
Would you like to join our growing team?
careers@hub.com
Type and hit enter
කෘෂිකර්ම, පශු සම්පත්, ඉඩම් සහ වාරිමාර්ග අමාත්ය කේ.ඩී. ලාල්කාන්තගේ සභාපතිත්වයෙන් යුත් ආහාර ප්රතිපත්ති හා සුරක්ෂිතතා කමිටුව, වෙළඳ, වාණිජ, ආහාර සුරක්ෂිතතාව සහ සමුපකාර සංවර්ධන අමාත්ය වසන්ත සමරසිංහ මහතාගේ ප්රධානත්වයෙන් ඊයේ (22) ජනාධිපති ලේකම් කාර්යාලයේදී පළමු වරට රැස්වී තිබේ.
ආහාර ප්රතිපත්ති හා ආරක්ෂක කමිටුවේ මූලික අරමුණ වන්නේ සියලුම පුරවැසියන් සඳහා ආරක්ෂිත, දැරිය හැකි සහ තිරසාර ආහාර පද්ධතියක් සහතික කිරීමේ රජයේ ප්රතිපත්තිය ක්රියාත්මක කිරීමට අවශ්ය පියවර ගැනීමයි.
ආහාර සුරක්ෂිතතාවට අදාළ ප්රතිපත්තිමය තීරණ ගැනීම සඳහා නිවැරදි දත්ත සහ තොරතුරු අත්යවශ්ය බව රැස්වීම අතරතුර අවධාරණය කර තිබේ.
විශ්වාසදායක දත්ත නොමැතිව තීරණ ගැනීමෙන් අවදානම් ගැනීමට රජය අකමැති බව ද අවධාරණය කර ඇත.
එහි ප්රතිඵලයක් ලෙස, ශක්තිමත් දත්ත සහ තොරතුරු පද්ධතියක් ස්ථාපිත කිරීම ප්රමුඛතාවක් ලෙස හඳුනාගෙන ඇත.
කෘෂිකර්ම අමාත්යවරයා තවදුරටත් අවධාරණය කළේ සෘජු පරිභෝජනය සඳහා පමණක් නොව, මිනිස් පරිභෝජනයට දායක වන කුකුළු මස්, බිත්තර නිෂ්පාදනය සහ බියර් නිෂ්පාදනය වැනි කර්මාන්ත සඳහා ද සහල් සැපයීම අවශ්ය බවයි.
මීට අමතරව, සෞඛ්ය සම්පන්න ජනගහනයක් ඇති කිරීම සහ ආහාර නාස්තිය අවම කිරීම සඳහා රටේ ආහාර පරිභෝජන රටා අධ්යයනය කිරීමේ අවශ්යතාව අමාත්යවරයා අවධාරණය කළේය.
මේ සම්බන්ධයෙන් සුදුසු පියවර ගන්නා ලෙස ඔහු කමිටු සාමාජිකයන්ට උපදෙස් දුන්නේය.
ජාතික ආහාර සුරක්ෂිතතා ප්රතිපත්ති රාමුවක් ස්ථාපිත කිරීම, අත්යවශ්ය ආහාර තොරතුරු පද්ධතියක් පවත්වාගෙන යෑම, අන්තර්ජාතිකව පිළිගත් ප්රමිතීන්ට අනුකූලව නව උපාය මාර්ග සකස් කිරීම සහ විද්යාත්මක සාක්ෂි මත පදනම්ව දේශීය නිෂ්පාදනය වැඩි කිරීමට සහ බෙදා හැරීමට සැලසුම් සංවර්ධනය කිරීම ඇතුළු ප්රධාන ක්ෂේත්ර කිහිපයක් සාකච්ඡා කරන ලදී.
ආහාර සුරක්ෂිතතාව, ආහාර මිලකරණය සහ වෙළඳපොළ කළමනාකරණය පිළිබඳව ද සාකච්ඡා කර තිබේ.
Adding {{itemName}} to cart
Added {{itemName}} to cart