Subscribe
Don't miss the latest news and updates.
careers
Would you like to join our growing team?
careers@hub.com
careers
Would you like to join our growing team?
careers@hub.com
Don't miss the latest news and updates.
Would you like to join our growing team?
careers@hub.com
Would you like to join our growing team?
careers@hub.com
Type and hit enter
රජය විසින් පෙන්වා දී ඇති මට්ටම්වලට මිල පාලනය කිරීමට පොල් ‘අත්යවශ්ය භාණ්ඩ’ යටතට ගැනීමේ හැකියාව පිළිබඳ පොල් කර්මාන්තය පදනම් කරගත් බලධාරීන් සොයා බලමින් සිටින බව වාර්තා වේ.
දේශීය වෙළෙඳපොළේ මිල රුපියල් 110 සිට රුපියල් 200 දක්වා ඉහළ නොගොස් රඳවා තබා ගැනීමට අපහසු වී තිබේ.
දැනට සුපිරි වෙළෙඳසල්වල පොල් ගෙඩියක මිල රුපියල් 180කි.
සැපයුමේ හිඟයක් හේතුවෙන් මෙම හදිසි මිල ඉහළ යෑමේ ප්රතිඵලයක් ලෙස, පෞද්ගලික පාර්ශ්වවලින් සහ රාජ්ය වතුකරයෙන් තොග රැස්කර පුද්ගලයකුට ගෙඩි තුන බැගින් ලබා දීමෙන් ගැටලුව පාලනය කිරීමට බලධාරීන් උත්සාහ කරයි.
පොල් සංවර්ධන අධිකාරියේ සභාපති ශාන්ත රණතුංග පවසන්නේ පොල් ද ‘අත්යවශ්ය භාණ්ඩ’ කාණ්ඩයට ඇතුළත් කිරීමේ හැකියාව සොයා බලන බවයි.
දේශීය වෙළෙඳපොළේ මිල පහළ මට්ටම්වල රඳවා තබා ගැනීමේ උත්සාහයක් ලෙස මෙය සිදු කෙරේ.
මේ වන විට සතොස අලෙවිසැල් මගින් පොල් අලෙවි කරන බලධාරීන් වෙත පොල්වතු විශාල ප්රමාණයක් ඇති බව කියන කතෝලික සභාව ඇතුළු පෞද්ගලික පාර්ශ්ව ගණනාවකින් ලබා දෙන බවට සහතික වී ඇත.
මේ අතර, කඩිනම් පියවරක් ලෙස වගාකරුවන්ට සහනාධාර ලෙස ලබාදීම සඳහා රුපියල් මිලියන 300ක් වෙන් කිරීමට ඉල්ලා සිටින බවද රණතුංග පැවසීය.
ස්ථාපිත ජාලයක් හරහා මෙය පොල් වගාකරුවන්ට ලබාදෙන බව ඔහු සඳහන් කළේය.
සතොස අලෙවිසැල් හරහා සාධාරණ මිලට ලබා දීමට බලධාරීන් විසින් රජයේ වතුකරයේ පොල් ඍජුව මිලදී ගැනීම හේතුවෙන් පොල් වෙන්දේසිය ලබන වසරේ මාර්තු මාසය දක්වා අත්හිටුවා ඇති බවද සභාපතිවරයා පෙන්වා දුන්නේය.
වතුවලින් පොල් ගෙඩි රුපියල් 110-120 අතර මිලකට මිලදී ගන්නා අතරමැදියන් සමඟ එක්ව පොල් මිල ඉහළ දැමීමේ මාෆියාවක් සිටින බවද බලධාරීන් සොයාගෙන ඇත.
මේ නිසා පාලන මිලක් නියම කිරීමට බලධාරීන්ට නොහැකි වී පොල් ගෙඩියක් පාරිභෝගිකයන් අතට පත් වන විට රුපියල් 200කට ආසන්න වී තිබේ.
මෙම පොල් හිඟය ලබන වසරේ පෙබරවාරි මාසය දක්වාම පවතිනු ඇතැයි අපේක්ෂා කරන බව පැවසූ රණතුංග මේ වනවිට අර්බුදයට හේතු වී ඇත්තේ ඍතු හිඟය බවත් මාර්තු මාසයේ සිට පොල් වාරය ආරම්භ වූ පසු සැපයුම ඉහළ යනු ඇති බවත් පැවසීය.
මේ වන විට මේ වසරේ ගෙඩි මිලියන 2650ක් පමණ නිෂ්පාදනය කර ඇති බවට ඇස්තමේන්තු කර ඇති නමුත් වාර්ෂිකව ගෙඩි මිලියන 3000ක් අස්වැන්න නෙළීම ඉලක්කය වී තිබේ.
Adding {{itemName}} to cart
Added {{itemName}} to cart